Билкови чайове: Студен чай с джинджифил и портокалов сок

Билковият чай с джинджифил има антиоксидантно и антибактериално действие. Джинджифилът убива дори някои бактерии, устойчиви към антибиотици. Лекарите препоръчват билкови чайове с джинджифил на бременни през първия треместър от бременността, защото джинджифилът потиска гаденето и повръщането. Джинджифилът е много полезен при настинка и слаб имунитет.

Класическият зелен чай деликатно се съчетава с ароматния джинджифил. Малко джинджифилов корен дава жизнена енергия и тонизира. Чаят е прекрасен както горещ, но така и студен за горещите летни дни.

Рецепта за студен чай с джинджифил и портокалов сок:

1. 2 пакетчета Зелен чай Монарда
2. 1 пакетче чай Джинджифил Монарда (или настърган корен от джинджифил)
3. 50 мл портокалов сок

Начин на приготвяне:

Залейте Зеления чай Монарда с 500 мл вода. Температурата на водата трябва да е 75–85°С. Така зеленият чай трябва да постои 2-3 минути. След това добавяме пакетче чай Джинджифил Монарда или джинджифилов корен, който е предварително дребно настърган. Към чая добавяме мед и портокаловия сок.

Друг начин за приготвяне на джинджифиловия чай – залейте 1 пакетче Зелен чай Монарда с вода, която е със стайна температура. Чашата трябва да е пълна около 1/4. След това се добавя 1 пакетче чай Джинджифил Монарда или настърган джинджифилов корен и се залива с гореща, но не и вряла вода. Добавяме останалите съставки и оставяме джинджифиловия чай да постои 15 минути, след което го слагаме в хладилник, за да се изстуди.

Поднася се студен с резен портокал.

Ето и още една видео рецепта за студен билков чай с джинджифил:

Enjoyed this post? Share it!

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *