Билколечение: Джинджифилът атакува раковите клетки

корен джинджифил

Чаят Джинджифил потиска болката

Както редица други растения, така и джинджифилът е основно познат като ароматна и придаваща уникален вкус на ястията подправка. Но факт е, че той притежава и лечебни свойства, които са незаменими при редица заболявания.

Когато джинджифилът се приема с лечебна цел, от неговите корени се извличат редица полезни вещества – лецитин, протеини, липиди, мастни киселини и други. Естествената им комбинация се смята за идеално средство за регулиране на храносмилането, тя също неутрализира гаденето и повръщането, което прави билката незаменим другар по време на пътуване.

Със същия ефект тя се справя и със симптомите на бременността, като премахва неразположението дори и в най-тежките случаи. Отвара от билката се дава и на новородени против колики.

За страдащите от язва коренът е изключително полезен, защото облекчава болките, като в същото време ограничава стомашната секреция и кръвоизливите. Това му качество е в резултат на съдържащите се в него вещества, които потискат както възпалителните процеси в организма, така и брадикардина – основния причинител на болката. Джинджифилът е познат и с антиоксидантните си свойства.

От особено значение е и възможността му да стимулира реакциите на имунната система, което подсилва организма и му помага да се справи с вирусни и бактериални атаки.

Джинджифилът е познат и с качеството си да открива и атакува раковите клетки на яйчниците. Изследвания в лабораторни условия са доказали, че той повлиява раковите клетки, като води до тяхната смърт. Освен това екстрактът от растението в комбинация с беладона се отразява благоприятно на организма след проведен курс на химиотерапия, като намалява гаденето и спира повръщането.

При простудни заболявания джинджифилът оказва цялостно благоприятно въздействие, като намалява високата температура, повлиява мускулните и ставните болки и спира главоболието. Оказва положителен ефект и при болезнена менструация.

Най-голямото преимущество на джинджифила е, че не съдържа токсини, което позволява приемането му за по-дълъг период от време.

Enjoyed this post? Share it!

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *