Билколечение: Дивата ябълка прочиства тялото и душата

дива ябълка

Дивата ябълка помага при кожни проблеми

Лечебните свойства на дивата ябълка първи откриват жителите на Югозападна Азия. По-късно тя става популярна и на европейския континент. Основно се състои от вода (близо 85%), като останалите проценти са за малко количество захари и изключително богато разнообразие от витамини и ензими.

Първата асоциация, която се появява в съзнанието, когато стане въпрос за дивата ябълка, е на ред, хармония и чистота. Това е така, защото познатото още като киселица растение според старите предания носи както духовно, така и телесно пречистване. Употребата й е подходяща за суетни хора, които държат на това около тях да цари подреденост. По принцип тези хора са чувствителни на тема болка и бактерии, страхуват се от зли помисли и завист.

пречистване на тялото и духа

Дивата ябълка е особено полезна, ако живеете в нездрава обстановка

В народната медицина дивата ябълка отново се свързва с пречистването на организма. Тя е особено полезна като съпътстващо лечение на кожни заболявания и акне, като за целта са правят компреси и превръзки. Изключителен ефект качествата й оказват върху хора, които работят и живеят в нездрава обстановка, като намалява напрежението и прочиства тялото и душата. Консумирането на плодовете на киселицата се препоръчва и на хора, които изпитват отвращение от контакти с друг човек, както и от сексуални такива. За бременните е добре през първия триместър да ядат ежедневно диви ябълки, защото по този начин се намалява неразположението от растежа на ембриона в утробата и повръщането.

Екстрактът, получен при обработката на плодовете на дървото, оказва благоприятно въздействие върху кожата на лицето и ръцете. Той я хидратира и тонизира, което от своя страна го превръща в основна част на много козметични продукти.

Enjoyed this post? Share it!

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *