Билколечение: С канела ще преборите излишните килограми

Ароматът на канела е незаменим помощник срещу лошото настроение и меланхолията. Но за изненада или не, тази далечна за нас подправка притежава и редица лечебни свойства.Тя е изключително богат източник на калций и желязо, като в нея се откриват и голям брой диетични фибри.

Изследванията за това как точно трябва да се прилага канелата в медицината, доказват, че тя оказва положителен ефект при състояния, свързани с наднорменото тегло и произтичащите от него заболявания.

Голяма част от неразположенията, свързани с диабета от захарен тип, също могат да се облекчат посредством употребата на канелени екстракти. Тя оказва съществено въздействие за намаляването на кръвната захар, като в същото време запазва усещането за ситост в стомаха за по-дълго време. Това също оказва влияние върху нивата на захарта в кръвта.

Канелата е идеална храна и при появата на възпалителни процеси в организма, като спомага за спиране на бактериалното развитие. Смята се също така, че самият аромат на канела има лечебни свойства, защото не само че повдига духа, но и повишава мозъчната дейност, което от своя страна е изключително полезно за целия организъм.

В случай на настинка и грип, древните азиатци (от където и произхожда канеленото дърво) са използвали силна отвара от канела, за да постигнат затопляне на целия организъм и преодоляване на всички съпътстващи болестта неразположения.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *