Билколечение: Зеленият чай забавя процеса на стареене

Зеленият чай е природен антибиотик

Зеленият чай е може би едно от растенията, които от най-древни времена се използват в борбата на човека срещу различните заболявания. Зеленият чай е сред тези разновидности на напитката, за които се смята, че съдържат най-голямо количество полезни вещества.

Редовната консумация на билката оказва положително въздействие върху една от най-важните системи в човешкото тяло. Тя подобрява функциите на сърдечния мускул, заздравява стените на капилярите, правейки ги по-гъвкави, оказва ускоряващ ефект и на кръвообращението. От особена важност е и че не позволява отлагането на мазнини в тъканите на организма, като в същото време разлага вече натрупалите се такива. Това от своя страна прави зеления чай едно от най-ефективните средства за намаляване на нивата на вредния холестерол.

В същия дух билката се смята и за натурална противоотрова, тъй като оказва очистващо действие след третиране с антибиотици, при злоупотреба с наркотични и алкохолни вещества. Неговите антивирусни и противовъзпалителни качества пък го превръщат в предпочитан природен антибиотик.

Зеленият чай се използва още като мощен антиоксидант, който повишава почти двойно процеса на прочистване на организма от свободните радикали.

Зеленият чай е препоръчителен при заседнал начин на живот

Приемът на билката е препоръчителен при продължителен заседнал начин на живот, като редовната й употреба забавя процеса на стареене на клетките и по този начин поддържа духа и тялото. Той е и идеалното средство за отмора след дълъг и тежък ден, защото само няколко глътки са достатъчни да повдигнат настроението и активизират мозъчната дейност. Съдържащият се в растението цинк играе важна роля за правилното и успешно протичане на бременността, като също повлиява положително кожата и косата.

Накратко приемът на зелен чай засилва защитните функции на организма, позволявайки му сам да се пребори с опасността от инфекции и зарази.

Enjoyed this post? Share it!

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *